Eerste 100 bankrekeningen geopend voor Covid-19 steun
05 Mar, 10:19
foto


De eerste honderd bankrekeningen voor uitbetalen van Covid-19 steun door de overheid zijn vandaag geopend bij diverse commerciële banken. Het gaat om mensen die nog niet over een bankrekening beschikten. De Surinaamse Bankiersvereniging heeft de afgelopen tijd intensief overleg gevoerd met de overheid, om bankieren efficiënter te maken voor iedere burger. De eerste stap is gezet met het openen van de bankrekeningen.

De komende dagen worden meer bankrekeningen geopend bij de diverse commerciële banken. Met de verhoging van financiële inclusie en dus verhoging van het aantal girale betalingen, zal het risico profiel van het land, de banken en het gehele financiële systeem verlagen, zegt de Bankiersvereniging. De overheid streeft naar het bevorderen van financiële inclusie, met als doel het financiële welzijn van de samenleving te verbeteren.

Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning is verheugd dat de banken hun medewerking en ondersteuning hebben toegezegd en dat de eerste bankrekeningen zijn geopend.  “We hebben een gezamenlijk doel, waarbij wij graag zo veel mogelijk mensen willen voorzien van een bankrekening”, zegt Eblein Frangie, voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging.

Voor het openen van een bankrekening is onder andere een geldig identiteitsbewijs en een onderbouwing van het inkomen nodig. Het inkomen kan onderbouwd worden met een loonslip, werkgeversverklaring of een overzicht van de inkomsten. De Bankiersvereniging hoopt dat de burgers die nog niet beschikken over een bankrekening, gestimuleerd zijn om een bankrekening te openen om zo ook te kunnen genieten van de vele voordelen van bankieren.
Advertenties

Friday 16 April
Thursday 15 April
Wednesday 14 April