Iamgold bespreekt stand van zaken met Santokhi
04 Mar, 07:13
foto
President Chan Santokhi (l) en Sharmila Jadnanansing, Country Director van Iamgold. (Foto: CDS)


Sharmila Jadnanansing, Country Director bij goudmultinational Iamgold heeft dinsdag president Chan Santokhi geïnformeerd over de bedrijfsvoering van de onderneming. Zij ging onder meer in op het gemeenschapsontwikkelingsfonds van het bedrijf, belastingafdrachten, veiligheidsissues, royalties, uitdagingen en Covid-19. Het bedrijf is momenteel covid-vrij en ondersteunt het vaccinatieprogramma van de overheid.

Iamgold heeft kortgeleden een overeenkomst getekend met de overheid in het kader van het waarborgen van de veiligheid in de gebieden waar de maatschappij opereert. Jadnanansing zegt dat haar organisatie er alles aan doet om voorzieningen te treffen in de strijd tegen Covid-19.

Het bedrijf is van plan nog meer projecten voor de gemeenschapsontwikkeling te ondersteunen of uit te voeren. De voorbereidingen zijn al gaande. Het gaat om projecten in het kader van water- en elektriciteitsvoorziening en ten behoeve van sport en cultuur, capaciteitsversterking en projecten die inkomsten genereren voor de gemeenschappen, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

Advertenties