Coördinatie van beleid werpt vruchten af
30 Jan, 14:40
foto
Vlnr: Jan Tawjoeram (directeur Financiën), minister Armand Achaibersing, Stanley Raghoebarsing (regeringscommissaris CBvS en adviseur min F&P), Inder Rambharse (adviseur min F&P), Maikel Soekhnandan (directeur CBvS), governor Maurice Roemer, William Orie (directeur CBvS)


Salarissen en subsidies zijn al zeven maanden door de overheid betaald uit eigen middelen, zonder nieuwe leningen. Dit is volgens het ministerie van Financiën en Planning (F&P) mogelijk door het wekelijks overleg van minister Armand Achaibersing van F&P en governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname.

Deze coördinatie van beleid heeft ook geleid tot stabilisatie van wisselkoersen. Er is ook een continue aanvoer van cash dollars, waardoor zakendoen vlotter kan. Verder is de garantie er dat er voldoende vreemde valuta zullen zijn voor de import van basisgoederen, zegt F&P.

In het overleg tussen de minister en de governor komen ook andere zaken aan de orde, zoals verdere regulering van cambio’s en het geldverkeer. Niet alle problemen zijn direct opgelost, maar de voordelen van het beleid worden langzaam goed zichtbaar, tekent de voorlichting van F&P op.


Advertenties