Adhin: Ze zijn bezig met ons; alertheid geboden
24 Nov, 21:29
foto
NDP-ondervoorzitter Ashwin Adhin spreekt zijn partijgenoten toe. In korte tijd hadden heel wat mensen zich verzameld in Ocer om hem te verwelkomen. (Foto: René Gompers)


"Ze zijn bezig met ons," zei ex-vicepresident, NDP-ondervoorzitter tevens Assembleelid maandagavond in partijcentrum Ocer. Hij is groots verwelkomd door partijgenoten, nadat hij vrijgelaten werd op de negende dag van zijn arrestatie. Ondervoorzitter Ramon Abrahams zei dat de partij niet slaapt. Er wordt uitverkoop gehouden van het land en de natuurlijke hulpbronnen. NDP-fractieleider Rabin Parmessar deelde mee dat hij harde informatie heeft dat drie Assembleeleden van de partij op de 'hitlijst' staan. Alertheid is geboden volgens hem.

Adhin deelde mee dat het niet waar is dat hij op vrijdag 13 november zich moest aanmelden bij de politie. Hij heeft een oproep gekregen om zich op maandag 16 november aan te melden. Zijn advocaten hadden daarvoor een brief geschreven met de vraag in welke hoedanigheid hij zich moest aanmelden. Toen hij maandag niet verscheen, is hij opgehaald door de politie. In enkele uren is hij in verzekering gesteld. Adhin merkte op dat de strijd doorgaat, zolang er armoede is in het land, de kloof tussen arm en rijk groot is en de natuurlijke hulpbronnen van het land in gevaar zijn. De strijd zal worden opgevoerd omdat mensen het heel moeilijk hebben.

Parmessar zei dat de fractie meteen geprotesteerd heeft toen bleek dat Adhin van zijn vrijheid werd beroofd. Dit is niet volgens de procedure gegaan, heeft de fractie meteen aangegeven in een verklaring in De Nationale Assemblee. Hij vindt het erg dat aan de vooravond van de onafhankelijkheid dit alles wordt meegemaakt. Een vooraanstaande politicus is beroofd van zijn vrijheid. Hij riep de partijgenoten op om waakzaam te blijven. Morgen zal Adhin actief zijn op de televisie, deelde Parmessar mee.

Abrahams zei dat niet toegestaan zal worden dat de onafhankelijkheid van het land in het geding wordt gebracht "door een bepaalde groep in de regering". Volgens hem wordt het land verkocht aan het buitenland. Hij hield zijn gehoor voor dat maandag partijvoorzitter Desi Bouterse ook naar het gerecht moet. Er komen instructies naar de partijgenoten over wat de komende dagen zal gebeuren. "De NDP slaapt niet. U bent gewaarschuwd", merkte Abrahams op.
Advertenties