Vp en Politiebond bereiken oplossing; actie opgeheven
24 Nov, 18:24
foto
Het bestuur van de SPB spreekt de leden toe. Hij is blij dat er een oplossing is bereikt, waardoor de actie kan worden afgeblazen. (Foto's: René Gompers)


In een onderhoud met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie en het bestuur van de Surinaamse Politie Bond is een oplossing bereikt. De rekruten van de lichting 2019/2020 worden beëdigd en bevorderd tot aspirant agent van politie op 14 december. De onderinspecteurs worden maandag bevorderd. De oplossing is zojuist meegedeeld aan de rekruten bij het regeringsgebouw.

De vp had het bestuur van de SPB voorgehouden dat morgen de 45e Onafhankelijkheidsdag is van de Republiek. Er moest een oplossing gevonden worden, want niet meedoen aan het defilé en de parade door de politie zou een ernstige afbreuk betekenen. Nu er een oplossing is gekomen in deze zaak, wordt het beraad opgeheven. De diensten worden weer normaal uitgevoerd.

Brunswijk zei dat de regering geen grappen maakt met de politie. "Jullie moeten de orde handhaven. Daarom ben ik helemaal naar hier gereden. Laten we morgen samen Srefidensi vieren. De regering staat achter jullie en gaat jullie blijven ondersteunen", beloofde de vp.

Advertenties