Surinaamse crediteuren willen meer tijd
21 Nov, 14:37
foto


Een groep van Surinaamse schuldeisers heeft donderdag gezegd dat het met de autoriteiten van Suriname zou overleggen over uitstel van betaling. De groep moet volgende week antwoorden, maar wil nog meer ruimte vragen om te reageren.

"De extreem korte tijd die is toegewezen aan het verzoek om toestemming in zijn huidige vorm ... geeft aanleiding tot bezorgdheid over de haalbaarheid van een succesvol resultaat binnen de toegewezen tijd", zei de crediteurencommissie in een verklaring.

De Surinaamse regering heeft zaterdag schuldeisers gevraagd om uitstel van betaling voor haar twee obligaties, met vervaldatum in 2023 en 2026, die in totaal US$ 675 miljoen bedragen. Het gaat om twee leningen bij Oppenheimer Funds, een van US$ 125 miljoen en een van US$ 550 miljoen.

De commissie zei dat het "de kans zou verwelkomen om met de autoriteiten en hun adviseurs te praten" zolang Suriname "ervoor kiest om het huidige Verzoek om Toestemming te verlengen tot na de huidige afloop van 24 november 2020."

De schuldeisers zeiden dat ze de toezegging van de regering "om een ​​volledig door het IMF gesteund programma volgens een versneld schema na te streven", verwelkomen. De leden van de crediteurencommissie zijn Franklin Templeton, Eaton Vance, GMO en Greylock Capital.
Advertenties