President en vp verwelkomd op Dritabiki
06 Nov, 12:00
foto
President Chan Santokhi bij aankomst te Dritabiki. Hij en vicepresident Ronnie Brunswijk zijn te gast bij granman Bono Velanti.


President Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, ministers Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport, David Abiamofo, Saskia Walden, Kenneth Amoksi, Assembleeleden, districtscommissarissen en anderen zijn op Dritabiki. Dit in het kader van de 'districten-toer' waarbij de bevolking wordt bedankt voor het vertrouwen gesteld in de regering op basis van de verkiezingsuitslag. Na ontvangst door granman Bono Velanti is een krutu gehouden. Het grootopperhoofd heeft de regeringstoppers van harte verwelkomd. Hij is ingenomen met de komst van de hoge gasten. Zij werden na de toespraak van de granman zijn de gasten verwelkomd met een pangi. 

De zeven districtscommissarissen (dc's) van Sipaliwini zijn ook aanwezig op de krutu. Dc Josta Lewis van bestuursressort Kabalebo benadrukte het belang van de samenwerking. Zij vindt het bijzonder dat de dc's deelnemen aan de krutu om zo veel meer te kunnen bereiken. Zij kaartte de vele problemen aan waarmee het district te maken heeft. Onderwijs en volksgezondheid hebben speciale aandacht nodig. Ook de afzet van landbouwgewassen is van belang. De meeste ressorten hebben soortgelijke problemen. 


Granman Bono Velanti verwelkomt de presidentiële delegatie. 

Tijdens de krutu worden diverse kwesties waarmee de bevolking zit, naar voren gebracht. Verwacht wordt dat de regering aandacht besteed aan zaken die dringend opgelost moeten worden. Het ligt in de bedoeling dat de president en vicepresident in zullen gaan om hoe het gebied tot ontwikkeling zal worden gebracht. Het binnenland vindt dat er nu eindelijk ontwikkeling moet komen in het gebied, zoals ook beloofd tijdens de verkiezingscampagne. 
Advertenties