Moordverdachte Bartelemy in Frans-Guyana ingesloten
16 Oct, 13:03
foto


De Franse justitiële autoriteiten hebben het Korps Politie Suriname meegedeeld dat Norvill Bartelemy in Frans-Guyana is aangehouden en opgesloten in verband met een levensberoving. Bartelemy alias Clinton Fonkel, Rasta Kodjo of Claudio wordt in Suriname verdacht van de moord op de 31-jarige Dominicaanse De los Santos Mateo, Catherline Elizabeth. 

In augustus van dit jaar werd het ontzielde lichaam van de vrouw in verre staat van ontbinding aangetroffen in een huurhuis in de Irsillastraat. Kort na de ontdekking van het lijk kwam Bartelemy bij de politie in beeld als de vermoedelijke dader. Het Openbaar Ministerie heeft een officiële opsporing van hem gelast.

Nu blijkt dat de verdachte in Frans-Guyana is en dat hij de Franse nationaliteit bezit. De justitiële autoriteiten in Suriname zullen in samenwerking met hun counterpart in Frans-Guyana nagaan wat de internationale en of bilaterale mogelijkheden zijn om Bartelemy in Frans-Guyana strafrechtelijk te vervolgen voor hetgeen hij vermoedelijk in Suriname misdaan heeft, meldt de politie Public Relations. 

Advertenties