Protocollaire blunder: Staatshoofd komt eerder aan dan vp
04 Oct, 00:01
foto
President Chan Santokhi is er gebelgd over dat hij eerder is aangekomen in Nickerie dan vp Ronnie Brunswijk. Dit is een grote protocollaire fout.


Tijdens het bezoek van de regeringsdelegatie zaterdag aan Nickerie is er een protocollaire blunder begaan. President Chan Santokhi arriveerde eerder dan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk in Nickerie aan. De landing met de helikopters was op twee verschillende plekken. Terwijl de president al geland was, was de vp nog in de lucht. 

De president heeft zijn misnoegen niet onder stoelen of banken gestoken. Het is een grote blunder van de organisatie dat het staatshoofd moest wachten. Starnieuws verneemt dat ook afgesproken was dat er geen ontvangstcomité zou zijn bij de landing van de helikopters. De externe organisatie heeft bij de plek waar Brunswijk landde, wel gezorgd voor mala's (bloemenkransen). Brunswijk werd uitbundig verwelkomd terwijl Santokhi totaal niet is verwelkomd en zelfs moest wachten op zijn tweede man om te vertrekken naar Nieuw-Nickerie waar de officiële ontvangst zou zijn van de regeringsdelegatie. Tien ministers maakten deel uit van de regeringsdelegatie. 

De twee ontvangsten zijn vastgelegd op de video en gaan viraal met teksten die niet helemaal kloppen met de werkelijke situatie. Het ligt niet aan de vp dat hij na de president is aangekomen in Nickerie. Daar heeft de organisatie duidelijk steken laten vallen. De presidentiële woordvoerder, Alven Roosveld, om een reactie gevraagd, is kort over de blunder. "Het gaat om een protocollair misverstand door de externe organisatie", antwoordt hij in diplomatieke bewoordingen op een vraag van Starnieuws. Maar dat verklaart niet hoe het komt de helikopter van de vp in de lucht was, terwijl de president al met zijn beide benen op de grond was.


Aankomst president Chan Santokhi in Nieuw Nickerie. 

Zoals protocollair afgesproken heeft districtscommissaris Senrita Gobardhan de delegatie verwelkomd in het district. Zij gaf aan dat zij het een eer vindt om als gastvrouw te zijn van deze delegatie. Nickerie heeft een aantal uitdagingen. Gobardhan doet een beroep op de president en de regering om deze zaken in orde te maken zodat het district tot verdere hoogte kan komen. Het zijn zaken in de infrastructurele sfeer zoals de pompen van Wageningen, het renoveren van de openbare markt, de beschoeiing van de achterzijde van de markt, afbouwen van het gebouw van Justitie en het opknappen van het stationsgebouw, de toren van het vliegveld en het baggeren van de Nickerierivier. 

President Santokhi gaf aan dat hij trots is op Nickerie. Hij is gekomen om te bedanken voor de 4 zetels. Als men beter had geluisterd, waren alle 5 zetels binnen, merkte Santokhi op. Hij deelde mee dat de regering niet gaat rusten zolang de crises niet zijn opgelost. De problemen van Nickerie zullen worden opgelost, beloofde hij. 
Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January