Ramadhin strijkt plooien met bond glad
22 Sep, 13:50
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zal vandaag brieven de deur uitsturen om de verschillende actoren binnen de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) formeel in kennis te stellen over de directiewisseling bij de instelling. Vooral bondsvoorzitter Robby Naarendorp had er grote moeite mee dat de vakorganisatie formeel niet op de hoogte was gesteld door de bewindsman.

Ramadhin zegt tegen Starnieuws dat de nieuwe directie vrijdag is aangetreden en dat er een druk weekend tussen zat. "Maar meneer Naarendorp heeft gelijk. Ik zal zoals het hoort de actoren formeel schriftelijk op de hoogte stellen."

Naarendorp zei dat hij diep, diep teleurgesteld was in de eerdere reactie van de minister. Hij stelde dat de bewindsman verkeerde accenten legt. "Ik weet dat directiewisselingen het prerogatief van de regering zijn, ik bemoei daar niet mee." Hij zei dat hij er moeite mee had dat de minister nagelaten had de bond persoonlijk op de hoogte te stellen van de directiewisseling. Naarendorp leidt de personeelsbond bij de RGD. "Ik ben bezig met belangenbehartiging en niet met persoonlijke dingen. Ik heb geen mandaat en wil ook geen mandaat om mensen te benoemen."
Advertenties