KidsClinic ontvangt pneumokokkenvaccins
16 Sep 2020, 18:41
foto
Sigourney Nabibaks, voorzitter van stichting OVA PLUS (l) en Wilco Zijlmans, kinderarts en oprichter van KidsClinic.


De KidsClinic in het Diakonessenhuis heeft maandag een partij pneumokokkenvaccins ontvangen van stichting OVA PLUS. Het gaat om een vrij duur vaccin, zegt Wilco Zijlmans, kinderarts en oprichter van KidsClinic. De pneumokokkenbacterie kan vooral bij zuigelingen en risicokinderen zoals sikkelcelpatienten, hersenvliesontsteking en ernstige bloedvergiftiging geven.

De bacterie komt ook in Suriname veel voor, maar dit vaccin zit (nog) niet in het reguliere nationale vaccinatieprogramma. De organisatie wil met de donatie een bijdrage leveren aan de levenskwaliteit van onder andere zuigelingen.

De organisatie heeft in verband met de pregnancy and infant loss awareness day, activiteiten gepland die blijk geven van extra erkenning, liefde en waardering voor de kindjes die zijn overleden als gevolg van miskramen, doodgeboortes, vroeggeboorten en andere doodsoorzaken bij zuigelingen. Ouders kunnen de namen van hun overleden kindje tot 1 oktober 2020 aan de organisatie doorgeven, zodat deze op de ‘Say their names’ banner geplaatst kunnen worden.

Van 12 oktober tot en met 15 oktober zullen verschillende digitale activiteiten georganiseerd worden in het kader van pregnancy & infant loss. De agenda en registratieprocedure zullen via hun website en social mediakanalen bekend worden gemaakt, zegt de organisatie.

OVA PLUS zet zich op zowel medisch, als niet-medisch gebied in voor eenieder met een onvervulde kinderwens, extra risicovolle zwangerschappen en voor het optimaliseren van de levenskwaliteit van zuigelingen/vroeggeboorten. Sigourney Nabibaks, voorzitter van de stichting, geeft aan dat de organisatie voornemens is om regelmatiger cruciale medicatie en andere hulpmiddelen te doneren.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April