Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft swabunit
18 Aug 2020, 10:38
foto


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft een swabunit geopend aan de voorzijde van de ingang naar de Spoedeisende Hulp. De post is opgezet om de verspreiding van Covid-19 beter te kunnen monitoren.

AZP-personeelsleden die zijn verwezen door de bedrijfsarts en patiënten die door hun arts/specialist zijn verwezen kunnen naar de swabunit nadat ze vooraf een afspraak hebben gemaakt. Het werken volgens afspraak is volgens het AZP noodzakelijk omdat er geen vertraging mag optreden bij de screening van spoedgevallen die zich aanmelden voor behandeling op de Spoed Eisende Hulp. Bij aanmelding moet de patiënt zich verplicht legitimeren met een geldige identiteitsbewijs, rijbewijs of paspoort. Ook is mond- en neusbedekking verplicht, meldt het ministerie van Volksgezondheid via de Communicatie Dienst Suriname.

Bij de controlepost vindt de triage plaats. De patiënt zal enkele vragen moeten beantwoorden en zijn temperatuur wordt gemeten. Bij milde klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, plotselinge reuk/smaakverlies en stabiele vitale parameters, wordt de patiënt verwezen naar de swabunit. Als blijkt dat uitgebreider onderzoek nodig is of dat een opname vereist is, zal de patiënt worden doorverwezen naar de controlepost. Na de swab mag de patiënt naar huis met duidelijke instructies voor thuisquarantaine. Binnen twee dagen is het testresultaat bekend en krijgt de patiënt dat telefonisch te horen.

De swabunit is elke dag open van 8 uur 's morgens tot 8 uur 's avonds.
Advertenties