Covid-19: Aantal besmettingen zorgwekkend
16 Jul 2020, 04:41
foto
De jongste cijfers op de Covid-19 website. Het aantal besmettingen neemt toe.


In totaal zijn 39 nieuwe Covid-19 besmettingen genoteerd woensdag. Dit is het hoogste aantal voor deze maand tot nu toe. De cijfers zijn drie keer aangepast gisteren. De situatie ziet er bijzonder zorgwekkend uit. Vandaag maken duizenden mensen zich op om deel te nemen aan de roadshow na de inauguratie van VHP-leider Chan Santokhi tot president en Ronnie Brunswijk tot vicepresident. 

De inauguratie is niet toegankelijk voor het grote publiek. Het volk is gevraagd om de installatie en de ceremoniën erom heen via diverse media te volgen. Daarna is er een roadshow, waar de Covid-maatregelen in acht genomen moeten worden. Het is verwachtbaar dat in 'de Olifant' en op diverse hotspots grote massa's op de been zullen komen, waarbij de anderhalve meter sociale afstand niet gehandhaafd zal kunnen worden. 

Het aantal active cases dat gedaald was onder de 200, is gestegen naar 249. Gisteren zijn 29 personen genezen verklaard. In totaal zijn in Suriname 840 besmette personen geregistreerd. Hiervan zijn 573 genezen, 18 hebben het leven gelaten en 10 zijn van de radar verdwenen. De persconferenties van maandag en woensdag zijn afgelast. Vrijdag zal het huidige managementteam de hamer overdragen. Wie belast zal worden met de leiding is nog niet duidelijk. 
Advertenties

Wednesday 26 January
Tuesday 25 January
Monday 24 January