Beëdiging eerste groep nieuwe parlementsleden begonnen
29 Jun, 10:54
foto
Aankomst fungerend voorzitter van De Nationale Assemblee, Soewarto Moestadja. Hij is het oudste lid in jaren en heeft zijn belofte afgelegd in handen van de president. (Foto's: Raoul Lith)


Soewarto Moestadja heeft zojuist de bijzondere openbare vergadering van De Natonale Assemblee geopend. President Desi Bouterse heeft hem kort tevoren beëdigd als fungerend voorzitter van De Nationale Assemblee. Moestadja is het oudste gekozen lid in jaren in het parlement en heeft zijn belofte afgelegd in handen van de president.

President Bouterse is aanwezig in het parlement, evenals vicepresident Ashwin Adhin die ook gekozen is in het nieuwe parlement. Tijdens de vergadering zullen eerst de gekozen leden in drie groepen, 2 van 17 en 1 van 1 van 15. Vicepresident Adhin zal nog niet worden toegelaten als lid van het parlement, omdat hij nog vicepresident is. En Moestadja is al beëdigd.

De leden worden in alfabetische volgorde beëdigd. De namen van de eerste zeventien leden zijn afgeroepen. Sergio Akiemboto (NDP) is als eerste beëdigd, daarna volgden Ronnie Asabina (BEP), Marinus Bee (ABOP), Edward Belfort (ABOP), Shaam Binda (VHP), Melvin Bouva (NDP), Ronnie Brunswijk (ABOP), Radjinder Debie (VHP), Cheryl Dijksteel (VHP). De beëdiging van de leden verloopt vlot.


Sergio Akiemboto wordt als eerste beëdigd.

Nadat de gekozen leden zijn beëdigd, zullen de voorzitter en vicevoorzitter van DNA worden gekozen. Ronnie Brunswijk (ABOP) is de kandidaat voor het voorzitterschap namens de nieuwe coalitie, terwijl Dew Sharman (VHP) de kandidaat is voor het vicevoorzitterschap.