Marcel Meyer neemt afscheid van Caribische Werkgevers Organisatie
27 May 2011, 12:00
foto
Marcel Meyer (Foto: Dagblad Suriname)


Marcel Meyer heeft afscheid genomen als voorzitter van de Caribische Werkgevers Organisatie (CEC). Dit gebeurde op de 51-ste jaarvergadering van de organisatie op Barbados. Meyer heeft veertien jaar de leiding gehad van deze organisatie. Dit meldt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, in een persbericht.

Het voorzitterschap wordt nu bekleed door Wayne Chen, voorzitter van de Jamaica Werkgevers Federatie. Ferdinand Welzijn die voorzitter is van de VSB is de eerste vicevoorzitter van de CEC geworden. Welzijn is ook de vertegenwoordiger van de CEC in het bestuur van de Internationale arbeidsorganisatie (ILO).

Op de jaarvergadering is extra aandacht besteed aan de relatie van de CEC met de ILO, op internationaal- en sub regionaal niveau. Ook de samenwerkingsrelatie met de internationale werkgevers organisatie en andere internationale partners is besproken. De CEC zal blijven samenwerken met de Caribbean Congres of Labour. Dit is belangrijk voor een bredere betrokkenheid van de twee groepen, bij de Caricom. Beide organisaties hebben overigens ook te maken met de handelsbetrekkingen met canada en het uitvoeren van het Europees Partnerschap Overeenkomst.

Op de jaarvergadering hebben de werkgeversorganisaties uit de verschillende landen aangegeven dat samen werken met overheden en de vakbeweging, het zogenaamd tripartiet overleg een sterk agendapunt moet blijven van de organisatie. De CEC wil dat haar leden hiermee onverkort verder gaan, omdat dit kan leiden tot verdere ontwikkeling van het Caribisch gebied.
Advertenties