Berenstein: Gewraakte wet mag niet in werking treden
23 Mar 2020, 03:58
foto
Vakbondsleider Robby Berenstein


De besturen van de vakbonden bij diverse banken komen vandaag bijeen om een standpunt in te nemen over de Wet op Controle Valutaverkeer. Vakbondsleider Robby Berenstein (voorzitter C-47) zegt aan Starnieuws dat de bonden geschokt zijn over de wet die is aangenomen. "Het zijn de werkers die uitvoering moeten geven aan deze wet, die niet in het voordeel is van de bancaire sector. Wij eisen dat deze wet niet in werking treedt," deelt Berenstein mee. 

De vakbondsleider verwijst naar de verklaring van de Surinaamse Bankiersvereniging waarin is aangegeven dat er geen afstemming is gepleegd over de ingrijpende maatregelen. De bankiers hebben eveneens een beroep gedaan op president Desi Bouterse om de wet niet af te kondigden. Berenstein merkt op dat er al een enorme crisis gaande is rond het Coronavirus. De werkers worden blootgesteld aan enorme gevaren en nu is ook een gelegenheidswet aangenomen door de coalitie. 

Zonder de sector te betrekken bij zulke aangrijpende maatregelen, zal de wet niet werken, vindt Berenstein. Hij merkt op dat de wet ook veel technische onvolkomenheden heeft en dat deze gewoon is doorgedrukt. De coalitie heeft geen oor gehad naar de bezwaren die werden aangekaart en heeft de wet doorgedrukt met 26 leden. Berenstein voert aan dat er concrete besluiten genomen zullen worden door de besturen. "Wij kunnen nu geen algemene ledenvergadering houden, omdat grote bijeenkomsten verboden zijn. Maar de besturen zullen zich uitspreken over de situatie en met een standpunt komen", deelt de vakbondsleider mee. 
Advertenties