OM treft maatregelen; baliediensten publiek aangepast
16 Mar 2020, 01:03
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) treft ook preventieve maatregelen om de mogelijke besmetting met het coronavirus Covid-19 tegen te gaan. Zo zijn de baliediensten voor het publiek vanaf vandaag aangepast. Er worden uitsluitend spoedgevallen (testament en crematie-aanvragen) in behandeling genomen. 

Het publiek mag het OM-kantoor niet betreden en wordt buiten het gebouw te woord gestaan. Het personeel dat contact krijgt met het publiek wordt van mond/neusmaskers en handschoenen voorzien. En in de ruimten bij het arrestantenblok en voorgeleiding, wordt een handontsmettingsmiddel geplaatst.

Post, zoals dossiers en overige spoedbrieven van de politie of derden inclusief advocaten, deurwaarders en de rechter-commissaris, worden op de gebruikelijke wijze ontvangen. Het OM zal nog extra voorzorgsmaatregelen treffen rond de ontsmetting van de poststukken en deze informatie delen met betrokkenen.

De procureur-generaal doet verder een dringend beroep op het personeel om alle mededelingen van het Bureau Openbare Gezondheidszorg stipt op te volgen, om gevaar voor besmetting met en verspreiden van het coronavirus Covid-19, tegen te gaan. In het hele gebouw geldt een verhoogde handhygiëne en mag het personeel geen contact met verdachte gevallen hebben.


Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December