Ondernemer Binda boos op dc Nerkust
24 Feb, 16:44
foto
Hosselaars krijgen volgens ondernemer Sham Binda wel toestemming om eten en drinken op straat te verkopen, maar winkels uit de omgeving van Revo-Plein moeten sluiten.


Ondernemer Sham Binda vindt het niet in de haak dat districtscommissaris (dc) Mike Nerkust de bedrijven rond 'Revo-plein' heeft verplicht om te sluiten. Als reden is opgegeven 'veiligheid'. Binda zegt aan Starnieuws dat het pure rancune is en dit niks met veiligheid heeft te maken. Mensen krijgen juist toestemming om sterke drank te verkopen, terwijl bestaande bedrijven die ook eten en drinken verkopen, moeten sluiten. 

Binda die ook een zaak heeft aan de Knuffelsgracht, zegt dat hij een proces gaat aanspannen tegen de dc. Bedrijven lijden schade door het onvoorspelbare beleid van Nerkust. "De dc heeft bewezen geen eerbaarheid te tonen als burgervader maar slechts een marionet te zijn uit het kamp van de NDP," meent Binda. 

Hosselaars krijgen wel vergunning om hun eten en drinken aan de man te brengen zonder de gebruikelijke voorwaarden. Binda benadrukt dat er strenge voorwaarden zijn en nu worden die gewoon overboord gegooid. Het gaat om dezelfde dc die ondernemers intimideert en dreigt met sluiting. "Dit is rancune en er zal hiertegen geprocedeerd worden," want elk jaar weer worden ondernemers gedupeerd," stelt Binda. 


Vanavond houdt de NDP een massameeting bij het Veerplein. Rond middernacht worden kransen gelegd bij het 'Revo-Plein', waar de staatsgreep van 25 februari 1980 wordt herdacht.  

Monday 06 April
Sunday 05 April