IMT bezorgt Robinhood eerste verlies 2-0
07 Feb 2020, 23:12
De man of the match is ongetwijfeld Romeo Kastiel met 2 doelpunten.

Robinhood heeft na een ongekende ongeslagen reeks in de 1e Divisie van de Surinaamse Voetbal Bond vrijdag in het André Kamperveen Stadion het onderspit moeten delven. De boosdoener was naaste concurrent en landskampioen Inter Moengo. Het was goaltjesdief Romeo Kastiel van Inter die het oordeel velde. Hij scoorde in beide helften één doelpunt. De eind score was 2-0.

Romeo Kastiel scoorde voor Inter binnen 15 minuten. Uitgerekend deze kortere speler kon met het hoofd tussen de verdedigers de 1-0 noteren. De aanvallen bij Robinhood vlotten niet. De verdediging van Inter was zeer compact. Giovanni Drenthe moest eerder vanwege een blessure het speelveld verlaten. Dit was toch wel een aderlating voor Robinhood. Shaquille Cairo en Gillian Maatrijk kregen op slag van rust nog de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen. Doelman Obrendo Huiswoud is tot het uiterste te gaan om zijn doel schoon te houden.

In de tweede helft speelde Robinhood wat gedurfder. De aanvallen werden zorgvuldiger opgezocht. Jamilo Righters maakte vanuit links de verdediging van Inter het knap moeilijk. De bal bleef moeilijk in de aanval bij Inter. In de 73e minuut kreeg Inter een cadeautje. Akeini Meusa speelde de bal terug in de verdediging. Romeo Kastiel onderschepte deze pass en verschalkte doelman Claidel Kohinor die uit zijn doel kwam lopen: 2-0. Robinhood bleef zoeken naar de aansluitingstreffer, echter zonder succes.

Het is de eerste verliespartij van Robinhood in de reguliere competitie sinds maart 2018. De recordkampioen van Suriname herdacht op 6 februari haar 75-jarig bestaan. De rood-groene club blijft door verlies toch op de eerste plaats met 18 competitiepunten. De ploeg heeft 7 wedstrijden achter de rug en wordt gevolgd door regerend kampioen Inter Moengo Tapoe met 16 punten echter uit 6 wedstrijden.