VHP: Nog steeds geen duidelijkheid over US$ 100 miljoen
07 Feb 2020, 20:03
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi


VHP vindt dat de US$ 100 miljoen vreemde valuta kasreserve die gebruikt is van de handelsbanken, gelijk teruggestort moet worden. Ook na de persconferentie van president Desi Bouterse vrijdagmiddag en de beantwoording van vragen door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is er geen duidelijkheid gekomen. De partij eist een diepgaand onderzoek naar de gang van zaken, zoals zij ook heeft verwoord in haar interpellatie in De Nationale Assemblee, zegt voorzitter Chan Santokhi.

Bij de VHP gaat het er niet in dat de voormalige governor Robert van Trikt volstrekt op eigen houtje heeft gehandeld. "Iemand moet ergens een opdracht hebben gegeven, er moeten interne documenten zijn opgesteld, handtekeningen geplaatst en stempels gezet. Wie, wat en wanneer: basisvragen die om een antwoord schreeuwen," stelt Santokhi.
De VHP laat door deskundigen onderzoeken of er gronden zijn voor aangifte van oneigenlijk of misbruik van overheidsgelden. “We wachten af wat deskundigen ons op dat punt zullen adviseren”, zegt de voorzitter van de oranje partij. 

De VHP onderschrijft de oproep van de president en andere bestuurders om er voor te zorgen dat de banken normaal kunnen blijven functioneren. “Dat is in het belang van eenieder. Het neemt niet weg dat degenen, die tegen de regels in aan het geld van onze burgers en spaarders zijn gekomen, ter verantwoording moeten worden geroepen. Waar is het geld gebleven?” Voor de VHP blijft het ook zorgelijk dat de wisselkoersen de afgelopen dagen zijn gestegen, mede als gevolg van deze negatieve ontwikkeling bij de Centrale Bank van Suriname. 
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April