135 landbouwers hebben training veilig voedsel gevolgd
25 Jan, 12:37
foto
GAP-training verzorgd voor landbouwers uit verschillende delen van het land. (Foto: LVV)


Tot nu toe zijn 135 landbouwers getraind in Good Agriculture Practices (GAP). Zij zijn afkomstig van ressorten Wanica A & C, Kwatta, Uitkijk en Houttuin, de districten Para, Saramacca en Commewijne en het Staatsbedrijf Alliance. De training is samengesteld op basis van internationale eisen. Suriname heeft zich gecommitteerd aan deze eisen. 

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) stelt dat niet alleen de exportproducten aan strenge eisen moeten voldoen, maar ook de producten voor de lokale markt. Daarom is deze training noodzakelijk. 

De GAP-trainingen zijn in augustus 2019 gestart. Door de dynamiek in de landbouwsector, moeten de GAP-trainingen steeds worden aangepast. Ook de ontwikkelingen in de sector, evenals de eisen voor export zorgen ervoor dat de training steeds bijgesteld dient te worden, meldt LVV. 

De landbouwvoorlichters gaan tijdens hun veldbezoeken na of het aangeleerde tijdens de GAP-training wel in de praktijk wordt toegepast. Deze controle is belangrijk voor het ministerie daar het internationaal een vereiste is, als het gaat om veilig geteelde groente en fruit. Het ligt in de bedoeling om in de tweede helft van 2020 te beginnen met het vervolg van de GAP-training. 

Advertenties