Politie krijgt wagens, motorfietsen en fietsen
22 Jan, 11:54
foto
Het wagenpark van het Korps politie Suriname is uitgebreid met wagens, motorfietsen en fietsen. (Foto's: NII)


Korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft maandag de sleutels van een tweede partij van 75 politievoertuigen in ontvangst genomen. Hij kreeg ook symbolisch de sleutels van 50 motorfietsen voor de Motor Surveillance Dienst en 80 fietsen voor de Bikers Unit. Deze voertuigen worden ingezet bij de surveillance van de politie en bij calamiteiten.

De directeur Operationele Diensten van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol), Olton Helstone, kreeg de sleutels van de Managing Director van Rudisa Motors N.V., Anand Pherai en overhandigde ze vervolgens aan Prade. Prade was ingenomen met de nieuwe aanwinst. Hij zei dat de politie zichtbaarder zou worden voor de samenleving. Hij drukte de agenten op het hart goed met de voertuigen om te gaan. “We zullen het scherp in de gaten houden, want we moeten geen situatie krijgen van verspilling van de voertuigen, wagi lai, dus weh rij ala dol. Nee, daaraan gaan we niet meewerken.”

Ook Helstone vindt de politievoertuigen, motorfietsen en fietsen een goede aanvulling van het wagenpark en een enorme investering. De aanschaf is gefaseerd gebeurd. In eerste instantie is een partij van 77 pick-ups ten behoeve de politie en andere diensten van het ministerie aangeschaft. Dit jaar wordt er volgens Helstone nog een partij motorfietsen en vier sleepauto’s voor het korps gekocht, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 16 February
Saturday 15 February
Friday 14 February