Biza maakt opslagruimte vrij voor verkiezingen 2020
06 Nov, 22:33
foto
De verbranding van de authentieke stukken van de verkiezingen van 2015. (Foto: Biza/NII)


Gebruikte en niet-gebruikte verkiezingsstembiljetten en andere stukken van de verkiezingen van 2015 zijn verbrand om opslagruimte vrij te maken voor de verkiezingen van mei 2020. De verbranding van deze authentieke stukken, afkomstig van alle districten, was op het achterterrein van Marina Durga aan de Sr. W. Churchillweg.

Het gaat om materiaal dat gebruikt is door het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) en het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). De directeur van Binnenlandse Zaken, Putridewi Amatsoemarto, zegt dat de vernietiging van de stukken in deze pre-electorale fase noodzakelijk was, om gebrek aan ruimte op te vangen.

Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) had na de verkiezingen van 2015 geadviseerd om alle authentieke stukken te bewaren tot kort voor de verkiezingen van 2020. Dit, omdat politieke organisaties vaak niet tevreden zijn met het resultaat van een verkiezing. Het is uitermate belangrijk dat het bewijsmateriaal er is om zo aan te kunnen tonen dat de voorbereiding van de verkiezingen en de verkiezingen zelf correct zijn verlopen, meldt de voorlichting van Biza, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties