DNA-vergadering nog niet begonnen; geen quorum
01 Nov 2019, 14:56
foto
De presentielijst van De Nationale Assemblee voor de vergadering van vandaag.


De vergadering van De Nationale Assemblee kan maar niet beginnen. Er zijn op dit moment niet genoeg leden om rechtmatig te kunnen vergaderen. 25 Assembleeleden hebben de presentielijst getekend. De vergadering zou om 12.00 uur beginnen. Op de agenda staat de wijziging van de Wet op de Staatsschuld. 

Van de NDP zijn de leden: Jennifer Simons, Roché Hopkinson, Rachied Doekhie en Patrick Kensenhuis uitlandig. Starnieuws verneemt dat Erwin Linga sinds gisteravond verdwenen is uit de vergadering en niet te vinden is voor de NDP. Hij is al enige tijd ontevreden over de gang van zaken binnen de partij. 

Naast 21 leden van de NDP hebben William Waidoe, Raymond Sapoen, Rudolf Zeeman en Celsius Waterberg de presentielijst getekend. De oppositionele partijen werken niet mee aan de totstandkoming van de vergadering. Zij zijn tegen de wijziging van de Wet op de Staatsschuld. 

Starnieuws verneemt dat Diepakkoemar Chitan die in Guyana is, met spoed gehaald wordt naar Suriname. Kensenhuis was in Nederland. Hij is ook onderweg naar Suriname. De coalitie is vast van plan de vergadering vandaag voort  te zetten en af te ronden. Vannacht moest de vergadering worden verdaagd mede omdat er geen quorum zou zijn bij de stemming. 


Advertenties

Saturday 15 May
Friday 14 May
Thursday 13 May