Tropische storm Karen treft Trinidad & Tobago
23 Sep, 02:48
foto
Het pad dat tropische storm Karen aflegt, na schade veroorzaakt te hebben aan Trinidad & Tobago. (bron: National Hurricane Centre)


Tropische storm Karen heeft voor veel overlast gezorgd zondag in Trinidad & Tobago. De scholen zullen vandaag gesloten zijn. Verschillende wijken hebben geen stroom, terwijl diverse gebieden zijn overstroomd. Ook het noorden van Venezuela heeft te maken gehad met veel regen en overstromingen.  

De autoriteiten in Trinidad & Tobago zeggen dat zo snel mogelijk de stroomstoringen opgelost zullen worden. Ook zijn er problemen met het drinkwater in het noorden van het land. Mensen die dichtbij rivieren wonen, moeten rekening houden met nog meer overlast. Er zijn geen gewonden gevallen voor zover bekend. Wel is er veel schade aan gebouwen en boten. 

Karen is onderweg naar Puerto Rico en de Virgin Islands. Verwacht wordt dat ze dinsdagochtend aan land gaat. Door het National Hurricane Center is er waarschuwing gegeven voor St. Vincent & the Grenadines en Grenada. Karen is een gevaarlijke tropische storm met winden die 65 km per uur bereiken.