Suriname stijgt met 9 plaatsen op FIFA-ranking
21 Sep, 04:41
foto
Het Surinaamse team op z'n best, na een doelpunt van Donnegy Fer (14) in de 6-0 winst tegen Nicaragua op 7 september in het André Kamperveen stadion.


Suriname is op de FIFA-Coca Cola World Ranking met maar liefst 9 plaatsen vooruit gegaan. Van de 211 plaatsen staat Suriname nu op de 142e plek. De laatste ranking is donderdag bekendgemaakt. Op de lijst van deze mondiale voetbal organisatie staat België nog steeds aan top gevolgd door Frankrijk, Brazilië, Engeland en Portugal. Volgens bondscoach Dean Gorré, betekent de stijging niets anders dan dat het huidige Surinaams voetbal progressie maakt.

“De ranking is een goede graadmeter”, zegt de oefenmeester. “Het is nu duidelijk dat wij progressie maken en dat wij als team vooruit gaan. Persoonlijk betekent dit voor mij ook heel veel gelet op het werk dat ik doe. Suriname, maar ook de wereld kan nu zien dat er vooruitgang wordt geboekt met waarmee wij bezig zijn”. Gorré heeft sinds zijn tweede aantrede als bondscoach zeven officiële interlands achter de rug. Hiervan heeft Suriname 5 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 verloren. De verliespartij was tegen Jamaica, dat met 5 plaatsen vooruit is gegaan en nu de 47e plek op de FIFA ranking staat. 

De coach blijft nuchter door te stellen dat het plafond van Suriname nog niet is bereikt. Op de Concacaf lijst staat Suriname op de 15e plaats van de 35 landen. Mexico, nummer 1 in Concacaf, is ook het hoogst gerangschikt op de FIFA ranking en wel de 12e plaats.

Suriname zit in Concacaf Nation League B verband in groep D. In zijn laatste wedstrijd thuis werd Nicaragua met groot machtsvertoon (6-0) aan de kant gezet. In deze groep heeft Suriname al twee van de 6 wedstrijden gespeeld. Suriname heeft de volle winst en staat met 6 punten aan kop. Natio komt op 11 oktober in een uitwedstrijd weer in actie tegen St. Vincent & the Grenadines. Drie dagen later ontvangen de jongens van Gorré, dit eiland thuis in het André Kamperveenstadion. De winnaar van groep D plaatst zich rechtstreeks voor de Concacaf Gold Cup 2021. Dit is volgens Gorré voor nu het doel met dit team.

Ala-D Media