Uitbetaling Kinderbijslag Boven-Suriname haast afgerond
20 Sep, 02:48
foto
Minister André Misiekaba om de tafel met betaalmeesters en veldwerkers. De ambtenaren zijn in het Boven-Surinamegebied voor het uitbetalen van kinderbijslag. (Foto: Sozavo/NII)


De betaalmeesters en veldwerkers van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) keren komend weekend terug naar Paramaribo. Zij zijn momenteel in het Boven-Surinamegebied voor de uitbetaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB). Het proces verloopt vlot, zegt de voorlichting van het ministerie. De dorpen in het Langu-gebied moeten nog worden afgewerkt.

Op enkele kleine gevallen na, hebben de betaalmeesters en veldwerkers keurig werk neergezet, zegt Sozavo. De meeste dorpen in het Boven-Suriname gebied zijn al aangedaan. Minister André Misiekaba die in het gebied was, heeft zijn tevredenheid over de gang van zaken niet onder stoelen of banken gestoken. "Blijf je inzetten. Het beleid op Sozavo is gericht op het dienen van mensen. Daarom ben ik ook hier. Soms kan het heel moeilijk zijn, maar blijf altijd correct," zei hij tegen de ambtenaren.

Bij de registratie en uitbetaling van de mensen met een beperking en zwakke huishoudens, waren er wat zaken die moesten worden opgelost. Het gaat vooral om de verklaring die de dokter afgeeft, die soms niet duidelijk genoeg is, waardoor het plaatsen van de mensen in de verschillende categorieën wordt bemoeilijkt. De problemen zijn grondig besproken en ter plekke opgelost, zegt Sozavo.