Kampioenschap in zicht: Inter Moengo Tapoe aan kop
18 Aug, 04:44
foto


Inter Moengo Tapoe heeft de koppositie in de Eerste Divisie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) overgenomen. De ploeg uit het oosten won zaterdag thuis met 1-0 van Transvaal. Dit was ook de ruststand. Met deze belangrijke overwinning heeft de ploeg van clubpresident Ronnie Brunswijk nu 74 competitiepunten.

Okino Wens scoorde het enige doelpunt in de wedstrijd. Inter heeft nu alle kansen om kampioen te worden als het deze week tegen PVV uitkomt.Inter heeft een competitiepunt meer dan landskampioen Robinhood. De tot nog toe ongeslagen landskampioen heeft er 29 wedstrijden op zitten, evenveel als Inter Moengo Tapoe. Beide ploegen hebben nog één wedstrijd voor de boeg. De 1e Divisie competitie nadert na ruim 10 maanden voetballen en 464 wedstrijden, zoetjes aan het einde.

Robinhood heeft eerst Concacaf verplichtingen af te werken alvorens de ploeg in deze competitie uitkomt tegen Leo Victor. Club Atletico Independiente uit Panama is in een tweekamp de tegenstander. De eerste wedstrijd is op 20 augustus in het Andre Kamperveen Stadion. De return is op 27 augustus en drie dagen later is Leo Victor de tegenstander.

Inter heeft PVV als laatste horde om zich kampioen te noemen. Deze wedstrijd wordt op 24 augustus gespeeld. Robinhood die alle kaarten in handen had, moet nu hopen op een misstap van Inter om back-to-back voetbalkampioen te worden. De kansen zijn verspeeld in de 1-1 gelijkspel tegen Papatam op 26 juli.Robinhood heeft een protest over deze wedstrijd lopen, maar lijkt erop dat het bakzeil zal halen, waardoor de huidige top twee positie in deze klasse voor nu ongewijzigd blijft.

Trainer Jozef Joekoe van Inter Moengo Tapoe is nuchter. De overwinning zaterdag op Transvaal in het Ronnie Brunswijkstadion was een zeer belangrijke, zegt de coach. Door schorsingen en blessures moest hij het zonder enkele basisspelers opnemen tegen Transvaal. De groen witte formatie ervaart hij altijd als een lastige tegenstander. “Het is altijd een tactische veldslag mede door kundig voetbalinzicht van collega trainer bij Transvaal . De scoringskansen worden gecreëerd, maar niet afgerond”.

Inter heeft volgens de oefenmeester een heel moeilijk competitiejaar gehad. “10 spelers zijn eind vorig seizoen vertrokken en moest het team worden omgebouwd”. Joekoe voegt eraan toe: "We zijn nog geen kampioen, maar wat ik wel weet is dat ik dik tevreden bent met mijn spelers en de wijze hoe wij de competitie wedstrijd voor wedstrijd hebben afgewerkt." Het kampioenschap ligt volgens hem nu in eigen handen. Inter heeft ook nog de mogelijkheid te gaan voor het bekerkampioenschap. In de halve finale woensdag is WBC de tegenstander.

Ala-D Media

 

Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February