Horeca Nickerie boert goed in feestweekend
12 Aug, 17:07
foto
De Happy Angels is winnaar geworden van de Finabank Tweedaagse Wandelmars in Nickerie. De groep stak met kop en schouders boven de rest uit.


Een extra lang weekend vol activiteiten, heeft de horeca in Nickerie geen windeieren gelegd. Alle hotels, vrije kamers en vakantiehuizen waren maanden tevoren volgeboekt. De dansgelegenheden hebben ook goed ingespeeld om de enorme drukte in het rijstdistrict, dat zijn 140e jaardag heeft herdacht. De geur van barbecue werd door de wind naar alle richtingen meegevoerd. Het lokte eenieder om zich te goed te doen aan de verscheidenheid van lekkernijen. En de schaafijs-verkopers kwamen handen, ijs en stroop te kort.

De Dag der Inheemsen hebben de Nickerianen dit jaar gevierd in Wageningen, nabij Ingi Broki. Een tweedaagse wandelmars, een boottocht op de Nickerierivier, een topontmoeting tussen Santos en Transvaal (eindstand 2-2), voor iedereen was er wel wat te doen in Nickerie. Ook de kleintjes kwamen aan hun trekken met een speciaal opgezette play ground met verschillende attracties.

De Commissie 140 jaar Nieuw Nickerie heeft gisteravond de feestactiviteiten afgesloten met een sprankelende djaran kepang-opvoering. Met een goed opgekomen publiek, een aanstekelijke gezelligheid en zichtbaar tevreden mensen was het duidelijk dat de stemming er goed in zat.

Op het Brasa-plein was er een cook-out en een ondernemersbeurs. De nutsbedrijven en het Nationaal Leger hebben met hun teams ook aardig bijgedragen aan de ontspanning. SWM toonde zich de betere bij de voetbalwedstrijden. Het Nationaal Leger volgde als een goede tweede, terwijl het politieteam genoegen moest nemen met de derde plaats.

Bij de derde editie van de Tweedaagse Wandelmars in Nickerie is het de Happy Angels gelukt om de eerste prijs te behalen. Gekleed in de kleuren van de Surinaamse vlag, hebben ze het evenement opgefleurd. Telesur eindigde als tweede in de algemene klasse en 's Landshospitaal  als derde. De scholenprijs -dit jaar verdeeld in twee categorieen GLO en VOJ- gijng naar OS Delhiweg (De Blokfluiters) en de Grace Schneiders Howardschool. Het is de tweede opeenvolgende keer dat deze scholen deze prijs winnen. Het was duidelijk dat de groepen meer tijd en moeite hebben gedaan met hun kostuums.

Met 600 lopers was NDP Nickerie de grootste wandelgroep. De jongste en oudste deelnemers aan de wandelmars hebben elk een prijs gehad. Nickerie, groot en klein, blikt tevreden terug.

Edgar van Genderen

Tuesday 14 July
Monday 13 July
Sunday 12 July