Maaltie Sardjoe moet SRD 50.000 betalen aan RGD
26 Jul 2019, 02:49
foto
Waarnemend RGD-directeur Sebita Gopal


Tot tweemaal toe heeft de kortgedingrechter de ex-directeur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), Maaltie Sardjoe afgewezen in haar vordering. Zij vond dat de RGD haar nog geld moest betalen op basis van een vonnis uitgesproken in augustus 2016. De RGD heeft gevorderd dat integendeel Sardjoe nog SRD 50.000 met nog rente daarop, moet betalen. Waarnemend RGD-directeur Sebita Gopal om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat zodra het vonnis op papier is, dit betekend zal worden aan Sardjoe. 

Gopal is blij dat de rechter meegegaan is met de RGD en de ontheven directeur donderdag veroordeeld heeft om de schadevergoeding te betalen. Zij vindt het erg dat door het 'derden beslag' op de tegoeden van de RGD, met veel moeite de salarissen van de werknemers zijn betaald. Niet alle 800 werknemers hebben hun geld op tijd kunnen krijgen door de beslaglegging. Er is onmiddellijk door de advocaat van de RGD een kort geding aanhangig gemaakt om de onterechte beslaglegging op te heffen, zegt Gopal. Er zijn daarbij documenten overgelegd waaruit blijkt dat de RGD Sardjoe niks verschuldigd is. 

De RGD-leiding was verbaasd dat ondanks de documenten er op 9 juli 2019 weer beslag is gelegd door Sardjoe. In het eerste kort geding zijn de redenen weerlegd. Daarna kwam Sardjoe met de volgende eisen:
- Jubileumuitkering door te betalen voor nog eens 6 maanden salaris
- Uitbetaling voor medische kosten
- Uitbetaling voor 60 liter brandstof per week getankt in een voertuig dat voor mw. Sardjoe wordt gehuurd
- 10 % loonsverhoging ingaande 1 januari 2019, omdat dit zou zijn overeengekomen met de bond. 

De Stichting RGD heeft ook bij de 2e beslaglegging aangegeven dat Sardjoe niets te vorderen heeft. Omdat er veel schade is geleden door de beslagleggingen, heeft de RGD ook een schadevergoeding gevorderd. Alle beslagleggingen zijn door de rechter opgeheven, terwijl Sardjoe SRD 50.000 aan de RGD moet betalen vermeerderd met rente van 6% per jaar vanaf 4 juli 2019 tot en met de dag van de algehele voldoening. 

Raoul Lith
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April