15 maanden voor geld pinnen met vervalste pasjes
09 Jul, 00:54
foto


De kantonrechter heeft Vinicius S. maandag schuldig bevonden voor het pinnen van geld met pinpassen die vervalst waren. Hij heeft ruim SRD 393.000 kunnen lichten van rekeningen van derden uit geldautomaten van RBC bank. De man is door de mand gevallen op basis van camerabeelden. Hij mag een jaar en drie maanden de bak in. 

Officier van justitie, Bibian Tjin Lie Shie, had hem ook deelname aan een criminele organisatie ten laste gelegd. Dit is volgens de rechter niet bewezen. Het bewijst hiertoe is niet geleverd. Bij de politie had Vinicius S. al toegegeven dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het strafbare feit. Bij zijn aanhouding is ook een groot bedrag in beslag genomen. Dit geld moet op last van de rechter teruggegeven worden aan de bank. 

Het Openbaar Ministerie vindt dat deelname aan een criminele organisatie wel is bewezen, maar de rechter is een andere mening toegedaan. Zij ging niet mee met de strafeis van 2.5 jaar. De veroordeelde is voor het eerst in aanraking gekomen met justitie. 
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May