Nieuw sectiebestuur VMS wil knelpunten aanpakken
13 May 2019, 16:20
foto


Het streven naar uniforme aanpassingen van de honoraria en uniforme verrichtingenlijsten voor alle verzekeraars en het Staatsziekenfonds (SZF) is een van de knelpunten waar het nieuw bestuur van de sectie Algemeen Artsen van de Vereniging Medici in Suriname (VMS) dringend aandacht aan zal schenken. De uniformiteit is nodig opdat er minder verwijzingen plaatsvinden naar de ziekenhuizen, wat voor vele besparingen kan zorgen.

Het nieuw sectiebestuur met als voorzitter Mukesh Simbhoedatpanday wil ook andere dringende problemen aanpakken. Het noemt verlenging van de overeenkomsten tussen het SZF en de gevestigde huisartsen en het te laat of helemaal niet uitbetalen van honoraria van de huisartsen door het SZF. Ook wil het artsen die nog geen lid zijn van de VMS motiveren lid te worden, wat in het belang is van zowel de arts en de beroepsgroep.

Het sectiebestuur moet samen met het hoofdbestuur van de VMS en andere partners de gezondheidszorg in het land verder helpen verbeteren en de goede kwaliteit van de zorg aan iedere burger zoveel mogelijk waarborgen. Het nieuw bestuur dat op 8 mei is gekozen heeft als leden Sandia Ramnarain, Amar Ramadhin, Eddy Wong Chung, Ritesh Dhanpat, Berryl Morris en Deepak Gangadin.
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May