Inbreker gedood; politie rolt bende op
19 Apr 2019, 17:04
foto


Drie criminelen zijn op heterdaad betrapt door een bewoner tijdens een inbraak in een woning te Sophia's Lust. De man heeft op de inbrekers geschoten met een vuistvuurwapen. Twee van de drie criminelen werden daarbij geraakt maar renden toch weg. De inbreker Regillio, Haimee (32) zeeg enkele straten verder neer en stierf. De politie van Leiding 9 A trof hem op straat aan. Onderzoek heeft uitgewezen dat het om een bende gaat, die verschillende voertuigen gebruikte. Vier auto's zijn in beslag genomen.

Getuigen verklaarden donderdag tegenover de politie dat de man vanuit een erf de straat was opgerend waarna hij neerzeeg. Het Command Center meldde dat een man met schotverwonding op de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis Paramaribo was binnengebracht.

De personenauto waarin deze criminelen zich hoogstwaarschijnlijk verplaatsten werd door een alerte burger achtervolgd, waarbij die persoon die informatie doorspeelde aan de politie. De bestuurder van die auto werd door de politie tot stoppen gedwongen. De bestuurder bleek Djarilva, P. (19) te zijn. Zij is de vriendin van de overleden Haimee. Zij werd aangehouden en het voertuig werd in beslag genomen.

Sergio D. (30) die naar het ziekenhuis was overgebracht, bleek de tweede inbreker te zijn. Hij is door kogels geraakt in zijn hoofd en rug. Hij zal geopereerd moeten worden en is onder politie bewaking in het ziekenhuis opgenomen, meldt de politie Public Relations.

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft, in het verlengde van deze zaak, informaties uitgewerkt. De bende gebruikt vermoedelijk verschillende voertuigen om inbraken te plegen. Het RBTP heeft drie voertuigen in beslag genomen en Patrick, B. (38) en Marciano, B. (36) aangehouden en overgedragen aan de collega’s van het politie bureau Leiding. Marciano B. heeft blijkbaar de gewonde Sergio, D. naar het ziekenhuis gebracht. Patrick en Marciano zijn broers van elkaar.

Inmiddels zijn de verdachte personen door de politie in verzekering gesteld na afstemming met het Openbaar Ministerie. Zij worden onder andere verdacht van gekwalificeerde diefstal of poging daartoe en deelname aan een criminele organisatie. Vier voertuigen zijn in beslag genomen.

Alle verdachten zijn meerdere malen in aanraking zijn gekomen met de politie en met de justitie voor inbraken en andere strafbare feiten. Het lijk van Regillio Haimee, is hangende het onderzoek in beslag genomen.
De schutter is na verhoor heengezonden maar het vuurwapen is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.
Advertenties

Sunday 24 May
Saturday 23 May