Sancties op bouwen in afwijking van bouwvergunning
16 Apr 2019, 15:16
foto
Er is gebouwd in afwijking van de verleende bouwvergunning. Het ministerie van OWT&C laat het bouwsel slopen. (Foto: OWT&C/NII)


De afdeling Bouw- en woningtoezicht van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) waarschuwt tegen het bouwen in afwijking van de verleende bouwvergunning. Het ministerie zal bij constatering hiervan, optreden tegen de betrokkene. In de afgelopen periode zijn bij reguliere controles door de afdeling, diverse gevallen opgemerkt.

Het blijkt dat soms uit onwetendheid, maar soms ook doelbewust in afwijking van de verleende bouwvergunning wordt gebouwd op diverse locaties, zegt het ministerie. OWT&C is wettelijke bevoegd de controles uit te voeren en op te treden tegen bouwovertredingen.

Een maatregel die het ministerie kan nemen is het slopen, of laten van het bouwsel. In een geval aan de Martin Luther Kingweg, moest recentelijk een in aanbouw zijnde woning worden gesloopt door de eigenaar. De eigenaar spande hierop een kort geding aan tegen het ministerie. De rechter oordeelde in zijn nadeel en hij moest het pand alsnog slopen.

In een ander geval heeft het ministerie op de Hoek van de Lallarookhweg en de Cocobiacoweg - op kosten van de eigenaar- zelf, hetgeen in afwijking gebouwd was, gesloopt, meldt OWT&C, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May