Leidinggevende ziekenhuis ingesloten (update)
17 Mar 2019, 20:14
foto


Sergio L. (37) die een leidinggevende functie heeft bij een ziekeninrichting is opgesloten door de politie van ressort Centrum voor seksueel molest op de werkvloer. Het slachtoffer heeft uiteindelijk aangifte gedaan toen zij merkte dat de directie niet optrad tegen de man, terwijl zij tot twee keer haar beklag had gedaan.

Volgens verklaring van de aangeefster maakte Sergio L, in de maand december 2018 kus bewegingen in haar richting wat zij zeer vernederend vond. Ze deed haar beklag bij de directie die maatregelen zou treffen, maar merkte hiervan niets op. De man liet het niet daarbij. Op 28 december 2018 betaste hij haar aan haar borsten. Ook hiervan stelde zij de directie in kennis, die wederom aangaf dat er maatregelen getroffen zouden worden.

Toen het slachtoffer opmerkte dat er geen maatregelen tegen Sergio L. waren getroffen, besloot zij aangifte tegen hem te doen bij de politie. De verdachte Sergio L. werd door de politie ontboden. Hij meldde zich op donderdag 7 maart aan. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld, laat de politie Public Relations vandaag optekenen.

Sergio L. heeft na het verschijnen van het bericht van de politie contact opgenomen met Starnieuws. Hij geeft aan dat hij na enkele uren weer op vrije voeten was, en niet is ingesloten. Volgens hem gaat het om een valse aangifte. De directie van het ziekenhuis verricht een intern onderzoek naar deze kwestie. Sergio L. vindt dat zijn naam door het slijk wordt gehaald. "Er is geen sprake van seksueel molest," benadrukt hij. Er zal contact opgenomen worden met de politie over de berichtgeving. Van de politie zal een rectificatie worden gevraagd.

Update politie
De leidinggevende Sergio L. tegen wie aangifte van seksueel molest op de werkplek is gedaan bij de politie van het ressort Centrum, is niet in verzekering gesteld maar na verhoor heengezonden. Per abuis is in het politiebericht van zondag 17 maart aangegeven dat de verdachte in verzekering is gesteld. Deze rectificatie is intussen gepleegd door de politie.
Advertenties