Lijk Oemrawsingh afgestaan na nemen van vingerafdrukken
23 Jan 2019, 22:10
foto
Het stoffelijk overschot van Nitender Oemrawsingh is vanmiddag vervoerd naar het mortuarium van het Mungra Medisch Centrum. Het lichaam is voor de uitvaart afgestaan aan de nabestaanden.


Als onderdeel van het forensisch onderzoek in de mega-drugszaak waarbij er iets meer dan 2.200 kilogram cocaïne was onderschept in een container met rijst, zijn vingerafdrukken genomen van Nitender Oemrawsingh (40). De ondernemer die in verband wordt gebracht met de drugsvangst op 8 januari op de Jules Sedney Haven, is op 14 januari doodgeschoten. Zijn lijk is vandaag via South Drain vervoerd naar het mortuarium van het Mungra Medisch Centrum.

De afdeling Public Relations van de politie meldt dat “nadat het lijk van de heer Oemrawsingh door de Surinaamse politie gedactyloscopeerd was, het in opdracht van het Openbaar Ministerie is afgestaan aan de nabestaanden.” Oemrawsingh was met een schotwond in zijn voorhoofd aangetroffen op het strand in Berbice, Guyana. In het buurland is er autopsie gepleegd op het lichaam.

De ondernemer kwam in beeld in de drugszaak, omdat de container waarin de drugs zat, geladen was met rijst van zijn bedrijf. De raadsman van Oemrawsingh, Irvin Kanhai, vertelde eerder aan Starnieuws dat zijn cliënt zich zou aanmelden op 15 januari. De ondernemer is echter een dag daarvoor vermoord.

In deze mega-drugszaak zijn intussen al meer dan tien verdachten aangehouden. Bij het forensisch onderzoek bij misdaadbestrijding worden vinger-, hand- en voetafdrukken genomen. Het is een methode om de identiteit van de persoon vast te stellen.
Advertenties