Gajadien: Land kan US$ 1,5 miljard verdienen met bos
10 Apr 2017, 05:03
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Het Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) stelt dat Suriname de mogelijkheid heeft om minimaal US$ 1,5 miljard binnen te halen aan carbon credits. Daarnaast kan binnen korte termijn op z’n minst een half miljard aan toerisme en non-bosbouw industrie uit de natuurlijke hulpbron bos worden gehaald. Deze zaken zullen niet alleen de binnenlandse bevolking ten goede komen in de vorm van enorme inkomsten, maar ook de totale bevolking als verhoogd verdiencapaciteit van de staat Suriname.

Gajadien is bijzonder geïnspireerd door het initiatief ondernomen en gefinancierd door Conservation Internationaal Suriname om een masterclass op te zetten samen met Florida International University (FIU) om kennis en bewustwording te creëren bij jonge politici. "Met zeer gemengde gevoelens heb ik afgelopen dagen de ontwikkelingen in Suriname gemist, maar heb er toch geen spijt van als wij instaat zijn om de mogelijkheden te benutten om een nieuwe richting in de Surinaamse ontwikkeling tot stand te brengen," zegt de volksvertegenwoordiger aan Starnieuws.

De politicus meent dat het nieuwe denken voor ontwikkeling van het land, hard nodig is. "Terwijl er in de wereld veranderingen zich voordoen, ontstaan er nieuwe uitdagingen voor de ontwikkeling van ons eigen land. Als gelovige Hindoe, blijf ik geloven in de karma filosofie, dat terwijl onze voorouders hier gebracht zijn en onze inheemse broeders hier waren om vervolgens geëxploiteerd te worden, wij uiteindelijk letterlijk terugbetaald zullen worden voor de natuur die wij beheren," zegt de VHP-topper.

Gajadien ziet in de komende periode de taak weggelegd om niet alleen bewustwording te creëren, maar ook concreet te werken aan beleid en wetswijzigingen die van belang zijn. "Persoonlijk denk ik, mijn partij kennende dat ons partijprogramma drastisch gewijzigd zal worden. Wat het bestuur van het land betreft, zal er een nieuwe en frisse beleidsontwikkeling nodig zijn", stelt Gajadien zelfverzekerd.
Advertenties

Saturday 13 April
Friday 12 April
Thursday 11 April