Nederlandse scholieren op bezoek bij mulo Geyersvlijt
13 Mar 2017, 06:28
foto
Leerlingen van vmbo zijn op bezoek in Suriname. De 'kappa' trekt hun belangstelling. (Foto: Hans Witt)


Dertig vmbo-leerlingen uit Arnhem en Nijmegen zijn in Suriname in het kader van het project ‘Samen Leven Doe Je Zo’. Leerlingen kunnen zich verdiepen in ‘de wereld van de ander’. Zo kunnen zij de positieve kanten van een multiculturele samenleving leren kennen. Zij maken mee dat verschillen tussen mensen kansen bieden in plaats van bedreigingen. Zo leren ze over hun eigen grenzen heen kijken. Suriname is daarbij voorbeeldland, omdat hier mensen met veel verschillende etnische achtergronden prettig samen leven.

Partnerschool in Suriname is de mulo Geyersvlijt. Op deze school volgen ze lessen over religie en cultuur, die verzorgd worden door de Surinaamse docenten en hun Nederlandse collega’s die als begeleiders mee zijn gekomen, deelt de Nederlandse projectleiding mee in een persbericht. De stichting Samen Leven Doe Je Zo, de initiatiefnemer van het project, zorgt in ruil voor de kennis over de multiculturele samenleving, voor onderwijskundige middelen voor de partnerschool.

De werkweek startte vrijdag met een sportdag met de Surinaamse scholieren. Verder staan onder andere op het programma: een plantagetocht met bezoek aan Nieuw Amsterdam, een bezoek aan de synagoge, de grote moskee, de hindoetempel aan de Weg naar Zee, de St. Petrus en Paulus Basiliek, een huisbezoek, een stadswandeling met bezoek aan Fort Zeelandia. Op donderdag is er een culturele ochtend op de muloschool. De laatste nacht in Suriname overnachten de Nederlandse leerlingen op junglecamping Palulu in hangmatten.

Het Phagawafeest zullen de leerlingen ook meevieren. Dit feest past volgens de projectleiding mooi bij ‘Samen Leven Doe Je Zo’. Samen de overwinning van het goede op het kwade vieren, onafhankelijk van leeftijd, huidskleur, culturele en religieuze achtergrond.
Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January