Al-Khemia zal studie in Islamitisch financieren verzorgen
16 May 2016, 17:24
foto
Ondertekening van de intentieverklaring. Van links-rechts: Indra Dwarkasing, Anwar Alibux, Jamal Shabazz van IIIEED en Iref Joeman.


Al-Khemia heeft een intentieverklaring getekend met het International Institute Of Islamic Economics & Entrepreneurial Development, IIIEED. Dit onderwijsinstituut in Bangaluru, India, specialiseert zich in Islamic Finance. Sinds januari verzorgt Al-Khemia lessen, cursussen en trainingen. Van mulowiskunde en lasconstructie tot AutoCAD 3D en grafisch ontwerpen. Binnenkort kunnen cursisten ook Islamitisch financieren gaan studeren.

De intentieverklaring houdt in het opbouwen van een samenwerking en het uitvoeren van standaarden en curriculum om uiteindelijk op universitaire graad lessen te verzorgen over Islamitisch Financieren en Management. Dit traject kan tot eind 2017 duren. Intussen kunnen de basiscursussen wel worden verzorgd vanaf juni dit jaar. Deze zijn cursussen van een dag, 2 maanden en 6 maanden. Deze buigen zich over Islamic Retail banking, Islamic Corporate Finance, Islamic Commodities Trade en Islamic Bank Risk Management.

Anwar Alibux, voorzitter van Al-Khemia, noemt de ondertekening een historische mijlpaal voor Suriname, want het worden de eerste studies van hun soort in Latijns-America en het Caribisch gebied. Ook in Suriname groeit de aandacht voor Islamitisch financieren. In 2014 is Al-Khemia zich gaan verdiepen in Sharia Compliant Banking en Islamitisch Financieren. “Er is weinig kennis en ervaring in Suriname over deze snelst groeiende tak van de financiële wereld," zegt Alibux.

IIIEED is in 2013 begonnen om te netwerken buiten India en heeft nu filialen in Dubai en London. Iran en de Verenigde Staten krijgen eind dit jaar een operationeel kantoor van IIIEED. Vanwege de relatieve kleine Caribisch economie en populatie, vertegenwoordigt het Al-Khemia kantoor ook het Caribisch gebied voor IIIEED.

Islamitisch financieren is volgens Alibux heel simpel. Het is bedoeld om gelijkwaardig, transparant en eerlijk samen te werken. Om islamitisch Financieren uit te voeren in een koloniale/westerse economie, vereist dit soms ontwenning van aspecten die heel algemeen zijn bij westerse financiering, maar verboden bij Islamitische financiering.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April