Toerisme-samenwerking Suriname en Frans-Guyana
23 Apr 2016, 04:07
foto
De Surinaamse toerisme-delegatie poseert met collegae uit Frans-Guyana. (Foto: TCT)


Een delegatie van het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) heeft een ontmoeting gehad met toerisme autoriteiten van Frans-Guyana. Er is onder meer gesproken over de samenwerking tussen beide landen op het gebied van Cross-border Tourism en Amazone toerisme attracties. Ook knelpunten wat betreft de eerdere samenwerking, transport, visa en verzekeringskwesties, zijn aan de orde gekomen.

Er zijn afspraken gemaakt en voor beide landen is een goede basis gemaakt voor de toekomst, zegt de voorlichting van TCT. Suriname en Frans-Guyana zullen in mei een MOU tekenen om de relatie met betrekking tot toerisme te verstevigen.

De Surinaamse delegatie heeft gesproken over de mogelijkheden van een samenwerking tussen Suriname, Frans-Guyana, Guyana en Brazilië, met betrekking tot ecotoerisme in het Amazonegebied. Dit initiatief moet nader uitgewerkt worden.

De Surinaamse afvaardiging bestond uit de minister van TCT, de directeur van TCT, de onderdirecteur van Toerisme en de directeur van Stichting Toerisme. De Franse delegatie was onder leiding van de president van Guyane Tourism Committee, Alex Madeleine, de directeur Alex Bathilde van Toerisme en vertegenwoordigers van de Franse ambassade in Paramaribo.
Advertenties