Commissieleden: Wij bepalen niet het stroomtarief
22 Apr 2016, 05:43
foto


Commissieleden van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) en de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) nemen afstand van berichten waarin gesteld wordt dat zij bezig zijn met voorstellen te doen voor tariefaanpassing van elektriciteit. Dit rapporteren zij aan de besturen van de organisaties door wie zij zijn afgevaardigd in de commissie die zich buigt over de kostprijs van elektriciteit.

President Desi Bouterse zei op een persconferentie en in De Nationale Assemblee dat hij van minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) vernomen heeft dat binnen de commissie basistarieven nutsvoorziening overeenstemming zou zijn bereikt over de nieuw in te voeren prijs. Ook Dodson zei via de STVS en SRS dat hij bezig is met de commissie om de nieuwe tarieven te bepalen.

De commissieleden Viren Ajodhia, Michael Miskin, Ruben Yang en Armand Zunder stellen dat zij de taak hebben om de methodologie te ontwikkelen voor het bepalen van de kostprijs van de EBS. Deze commissie wordt geleid door directeur Dave Abeleven van NH.

De vertegenwoordigers van VSB, Ravaksur en KKF benadrukken dat een tariefvoorstel niet van de commissie afkomstig is, noch door de commissie wordt gedragen. "De taak van de commissie is slechts het ontwikkelen van een methodiek welke nodig is om tot een goed onderbouwd tarief te komen. Deze methodiek zal naar alle waarschijnlijkheid rond 1 juli 2016 af zijn", schrijven de commissieleden in een gezamenlijke brief aan hun organisaties.
Advertenties