Schaarste aan gesubsidieerde babymelk
19 Sep 2015, 06:12
foto


Moeders van zuigelingen kunnen al langer dan een maand geen babymelk verkrijgen via de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Er blijkt een schaarste te zijn aan de gesubsidieerde babymelk Nutrilon 1 en 2.

Ouders zijn ten einde raad en zijn nu gedwongen marktconform te betalen voor babyvoeding. In de afgelopen twee weken zijn de 400 gram blikken Nutrilon 1 en 2 op de schappen met SRD 5 verhoogd naar SRD 18.
Hariëtte Neslo, hoofd voorlichting bij RGD bevestigt dat er een schaarste is. Volgens haar is dit al ruim zes weken het geval. Er is geen babymelk meer aangekocht en de subsidie aan RGD is uitgebleven, zegt Neslo. Het ministerie van Volksgezondheid is hiervan op de hoogte.

In de kuststrook zijn er meer dan 20 RGD-poliklinieken. In de afgelopen weken is geprobeerd om het weinige dat er was, evenredig te verspreiden. Volgens Neslo is de gesubsidieerde babymelk zo goed als op.
Al geruime tijd was de babyvoeding per kind gebracht naar twee blikken wekelijks. Eerder konden de ouders per keer 8 blikken kopen. Er is geen zicht op wanneer dit probleem opgelost zal worden.

Ala-D Media
Advertenties

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August