Nederlandse ondernemers enthousiast over zakendoen met Suriname
22 Oct 2010, 19:00
foto


De 25 Nederlandse ondernemers, bestuurders, ex-bestuurders. zijn enthousiast over de mogelijkheden om zaken te doen in Suriname. Ze zijn op uitnodiging van stichting Vriendschapsbanden Nederland-Suriname (VNS) vanaf 15 oktober hier. Delegatieleider Roy Ho Ten Soeng zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de missie een geweldig succes is geworden. De participanten hebben een goed beeld gekregen van de mogelijkheden die er zijn. Verschillende ondernemers hebben afspraken lopen met Surinaamse organisaties om samen te werken. “En dat is ons doel om mensen bij elkaar te brengen”, zegt Ho Ten Soeng.

De VNS begon vijf jaar geleden met de organisatie van een jaarlijks terugkerende oriëntatiereis naar Suriname. Deze reizen stonden vroeger ook wel bekend als de zogenaamde ‘burgemeestersreis’. Het initiatief voor die reis kwam van het Nederlandse Burgemeesters Elftal en de Nederlandse Lepra Stichting. De delegatieleiders tevens bestuursleden van VNS, Roy Ho Ten Soeng en Jules Emanuels, beiden bestuurslid van Stichting, benadrukken dat zij geen enkele politieke status hebben en deze ook niet ambiëren. ‘Nu niet en in de toekomst niet’. De stichting heeft slechts als doel bruggen te slaan tussen Nederland en Suriname, ten behoeve van de Surinaamse bevolking.

Dit jaar staat de reis in het teken van de opening van de steiger in Alkmaar. De nieuwe steiger is een gift van de VNS aan het kinderhuis Sukh Dhaam. Het reisgezelschap uit Nederland bezocht daarnaast ook onder andere Unu Pikin, het Academisch Ziekenhuis, het bewegingslaboratorium van het Academisch ziekenhuis AZP en het Revalidatie Centrum. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan het binnenland van Suriname niet. De deelnemers raken niet uitgesproken over het Anaula Nature Resort." Zaterdagavond wordt het verblijf in Suriname feestelijk afgesloten.

De steiger is een gift van de Stichting Vriendschapsbanden Nederland- Suriname, aan het kinderhuis Sukh Dhaam in Alkmaar.
Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June