Landelijke training in omgaan met nieuwe rekenmethode
24 Jul 2015, 19:46
foto
Functionarissen van het MinowC krijgen informatie over de nieuwe rekenmethode. (Foto: MinowC)


Landelijk zullen ruim 10.000 leerkrachten getraind worden in het omgaan met de nieuwe rekenmethode. Onder meer de volgorde bij samengestelde reken- en wiskundige bewerkingen zal op de training aan de orde komen. De commissie ‘Invoering aangepaste samengestelde reken/wiskunde bewerkingen’ heeft voor de cursus een lesbrief samengesteld.

Het ezelsbruggetje ‘Meneer Van Dalen Wacht Op Antwoord’ bij samengestelde reken/wiskunde bewerkingen is sinds 1992 internationaal niet meer van kracht. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt over de volgorde bij de samengestelde reken/wiskunde bewerkingen. Gisteren gaf de commissie op interactieve manier aan functionarissen van het ministerie door, wat de veranderingen inhouden.

Nu zal het ezelsbruggetje ‘Hoe Moeten We Van De Onvoldoendes Afkomen’, met als volgorde Haakjes verdrijven, Machtsverheffen/Worteltrekken, Vermenigvuldigen/Delen, Optellen/Aftrekken, helpen om de aangepaste volgorde bij samengestelde reken/wiskunde bewerkingen te onthouden, zegt de voorlichting van MinowC.

De commissie bestaat uit wiskundedocenten Ewald Levens (voorzitter), Usha Adhin, Indira Ramdin en de onderwijskundige Henri Blinker. Ze zijn allen leden van de Surinaamse Vereniging van Wiskunde – en Rekenleraren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May