Geen bezwaren bij openbare zitting Paramaribo
08 Jun 2015, 18:34
foto
De openbare zitting van het hoofdstembureau Paramaribo. (Foto: Leroy Troon)


De openbare zitting van het hoofdbureau Paramaribo is vanmiddag rustig verlopen. Er is geen verandering gekomen in de zetelverdeling. De Nationale Democratische Partij (NDP) is gebleven bij de 9 Assembleezetels in Paramaribo. V7 heeft er 6, Alternatieve Combinatie/ABOP 1 en DOE 1. De NDP heeft 149 ressortraads- en 16 districtsraadszetels. V7 heeft 51 ressortraads- en 5 districtsraadszetels.

De politieke partijen die vertegenwoordigd waren, hebben geen bezwaar aangetekend tegen het proces-verbaal van het hoofdstembureau. Zij kregen daartoe de gelegenheid. De partijen leggen zich neer bij de uitslag. Voorzitter van het hoofdstembureau, districtscommissaris Jerry Miranda, zei dat er naar eer en geweten is gewerkt. Hij merkte op dat de uitslag even heeft geduurd, omdat het hoofdstembureau alles dubbel heeft willen controleren. Er is ook een hertelling geweest bij 38 stembureaus.

Zoals eerder meegedeeld is Dew Sharman bij V7/VHP op basis van voorkeur gekozen. Bij de Alternatieve Combinatie is de zetel gegaan naar Edward Belfort en niet naar lijsttrekker Alice Amafo. Miranda zegt dat het werk gedaan is met enorme inzet van het gehele hoofdstembureau en medewerkers. Er is dag en nacht gewerkt om alles te verwerken. De resultaten worden doorgestuurd naar het Centraal Hoofdstembureau, dat de uitslag vaststelt. Het Onafhankelijk Kiesbureau komt daarna weer in beeld om de verkiezing al dan niet bindend te verklaren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May