NJP distantieert zich van oproep in 'Bullet'
25 Dec 2014, 04:00
foto


In de openbare vergadering van het Nationaal Jeugdparlement van 20 december is vastgesteld dat het merendeel van de leden niet de mening deelt van de collega jeugdparlementariërs die hebben meegezongen in het lied ‘Bullet’. Het Jeugdparlement, als het hoogste jeugd vertegenwoordigende orgaan in Suriname, zegt in een verklaring zich dan ook te distantiëren van de uitlatingen en oproep gedaan in het lied. Het jongerenorgaan zegt respect te hebben voor de vrijheid van meningsuiting en voor het recht op dezelfde behandeling voor iedereen.

Het Jeugdparlement geeft aan dat het van belang is stil te staan bij de prettige en minder prettige ervaringen van het afgelopen jaar en met goede voornemens het jaar 2015 in te gaan. Benadrukt wordt dat geen enkele Surinamer gediscrimineerd dient te worden in woord of daad en dat de uitlatingen van de gedachten van de individuele collega’s niet representatief zijn voor de gedachten van alle leden van het Nationaal Jeugdparlement.

“Het is van belang dat elke Surinamer zich realiseert dat Suriname tegenwoordig wordt gekenmerkt als een land waarin verschillende bevolkingsgroepen en religiën in vrede en harmonie leven, en dit feit waarop we trots zijn is het resultaat van een lang proces waarbij begrip voor de medeburger is ontstaan”, staat in de verklaring. Het NJP roept op in vrede en harmonie samen te werken aan de opbouw van het land, vooral ten behoeve van de jeugd en komende generaties. Wat ons scheidt, maakt ons zwakker en wat ons samenhoudt, maakt ons sterker, besluit de verklaring.
Advertenties