Suriname is tenniskampioen geworden van IGS 2014
26 Oct 2014, 18:00
foto
De tennisdelegatie van Suriname.


De Surinaamse tennisselectie heeft bij de derde editie van de Inter Guyanese Spelen (IGS) het kampioenschap binnengehaald. Vorig jaar was Suriname semikampioen geworden met 18 punten en dit jaar kampioen met 27 punten.

Bondscoach Yannick Goede is heel blij met de prestaties van de jeugdige tennissers. "We hebben ook de meeste van de gespeelde wedstrijden gewonnen en daar moeten we trots op zijn." De tenniswedstrijden in de leeftijdscategorieën U12, U14 en U18 werden op twee locaties gespeeld GBTI Bel Air park en GBTI Diamond in Georgetown, Guyana. Op de eerste speeldag speelden de drie landen in de categorie Single waarbij Suriname de meeste wedstrijden heeft gewonnen en daarna gastland Guyana, meldt de Tennisbond.

De categorie Dubbel die op de tweede dag werd gespeeld heeft Suriname wederom de meeste wedstrijden gewonnen. De meisjes verloren vijf wedstrijden, terwijl de jongens maar één verloren.
Het tennisteam dat vertrok naar Guyana bestond uit bondscoach Yannick Goede en 12 tennissers. Bij de jongens waren het Giordi Samson en Juwell Ritfeld (U12), Gian Mannes en Sergi Calor (U14) en Joshio Loor en Dani Samson (U18). Bij de meisjes waren het Rowena van Dijk en Jill Ma Ajong (U12), Tirza Calor en Machelle Mac Intosch (U14) en Anouk Ma Ajong en Mariah Issa (U18). Het team van Suriname was ontzettend gemotiveerd en er was een enorm goede sfeer binnen de groep.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May