Wegbarricade Afobaka opgeheven
21 May 2014, 19:08
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk


De dorpelingen van Balingsoela hebben de weg naar Brokopondo Centrum en Afobaka rond 17.00 uur weer opgesteld. Na interventie van ABOP-voorzitter en parlementariër Ronnie Brunswijk, die vergezeld was van Diana Pokie en minister Edward Belfort van Justitie en Politie, hebben de dorpelingen de barricade opgeheven. De dorpelingen hebben een petitie ingediend en moeten ze binnen een week een oplossing hebben.

De dorpelingen en porknokkers van de omgeving Balingsoela hebben problemen met de commissie Ordening Goudsector. Het gaat om de kwestie dam 10. Er werden goudactiviteiten ontplooid in het concessiegebied van de Suralco waar de hulpdammen zich bevinden. De commissie Ordening Goudsector heeft ze enige tijd terug verwijderd van daar. Nu blijkt volgens hen dat “vriendjes in de kringen van de commissie” zich in dezelfde omgeving bevinden. Voorts zitten ze met een elektriciteitsprobleem. Geruime tijd is er sprake van elektriciteitsschommelingen met als gevolg dat hun apparaten kapot gaan. Ook het waterprobleem is aangehaald. Een ander brandende kwestie is die van een ondernemer die in de omgeving aan steenslagwinning doet. Deze ondernemer blijkt dynamiet te gebruiken voor de winning, waardoor stofwolken en geluidsoverlast aan de orde van de dag zijn.

Besloten is dat de vertegenwoordigers van de actiegroep binnen een week met de president om de tafel gaan. Brunswijk heeft opgeroepen niet te grijpen naar het uiterste middel. Wegbarricade is verstoring van de openbare orde. "Er is een districtscommissaris en er zijn parlementariërs waar de dorpelingen altijd nog terecht kunnen . Ik breng de petitie persoonlijk naar het hoogste gezag en dan ben ik ervan overtuigd dat er een oplossing komt”, beloofde Brunswijk
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April