Bond STVS personeel vraagt gesprek aan met leiding
09 Apr 2014, 04:00
foto


Het bestuur van de personeelsbond bij de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) wil zo snel mogelijk een gesprek hebben met de leiding van het staatsmedium. Aanleiding is volgens bondsvoorzitter Murwin Leeflang, de toenemende demotivatie onder het personeel. Volgens de bondsvoorzitter zijn er bij de STVS vele zaken die aan het personeel zijn beloofd, maar nog niet zijn nagekomen. De directie is schriftelijk gevraagd zo snel mogelijk in te gaan op het verzoek om te praten.

Leeflang zegt dat het er niet naar uit ziet dat er deze maand gesproken wordt. Shirley Lackin, belast met de dagelijkse leiding van de STVS, is voor de periode van een maand afwezig. Met de waarneming is belast Clifton Limburg, lid van de raad van toezicht tevens perschef van het kabinet van de president. Voorzitter van de raad van toezicht bij de STVS, Vivian Gordon, kan tegenover Starnieuws niet bevestigen of er inderdaad een brief van de bond is ontvangen. Hij zal dit natrekken.

Leeflang zegt met enige voorzichtigheid de situatie bij de STVS te willen benaderen en nu nog niet in details zal treden over wat de reden is voor het aanvragen van het gesprek. “Ik weet wel dat sommige mensen het niet meer zien zitten in het bedrijf, dat er een zekere demotivatie is ingezet”. Hij wil nog kwijt dat een van de knelpunten zeker is de positie van de werknemers en de procedure die geldt om in aanmerking te komen voor een vaste aanstelling. De bondsvoorzitter hoopt alvast te worden uitgenodigd door de raad voor een onderhoud. “Ik moet wel zeggen dat er bij de STVS heel mooie plannen zijn, maar die kunnen alleen uitgevoerd worden met gemotiveerd personeel en een duidelijk beleid”, meent Leeflang.
Advertenties

Tuesday 27 September
Monday 26 September
Sunday 25 September