Veertien behalen post-hbo diploma 'Security Risk Management
01 Feb 2014, 22:30
foto
De eerste groep geslaagden met het diploma. (Foto: Scientia)


Veertien professionals uit de private én publieke sector hebben het post-hbo diploma Security Risk Management behaald. Scientia, het Caribisch opleidingsinstituut voor Security, Safety, Integrity en Management opleidingen, heeft deze opleiding verzorgd. Het is de eerste keer dat deze opleiding in Suriname is gegeven. De directeur Nationale Veiligheid Melvin Linscheer reikte de diploma's uit. Hij benadrukte het belang van samenwerking en verdiepen van de kennis op het gebied van veiligheid.

De Post-hbo opleiding Security Risk Management biedt professionele security managers de mogelijkheid hun competenties te actualiseren, zegt Michelle Maree, managing director Suriname. Het programma, gebaseerd op de internationaal geaccepteerde 'body of knowledge' leert de deelnemers op strategisch-tactisch en operationeel niveau veiligheid als management vraagstuk te benaderen en aan te pakken. Het programma kenmerkt zich door een pragmatische benadering en besteedt ruime aandacht aan op de Surinaamse situatie toegesneden casuïstiek.
Aan het eind van deze intensieve opleiding deden de deelnemers schriftelijk en mondeling examen.

Tijdens de Police Awards Night vrijdag heeft korpschef Humphrey Tjin Liep Shie de eerste, door het opleidingsinstituut Scientia beschikbaar gestelde 'Scientia Police Award' uitgereikt. Deze award in de vorm van een studiebeurs zal in het vervolg jaarlijks aan de best presterende politiefunctionaris worden uitgereikt.
De Scientia Police Award ging deze keer naar Brigadier van Politie Soechietkoemar Kandhai.
Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October